top of page

INFORMATION CENTER

NEWS

Search
  • senmakadvert

Şenmak Makine Pazarlama Şefi Melek Sarıca K 2022'yi değerlendirdi.

“K 2022, nitelikli ve beklentilerimizi karşılayan bir fuar oldu”

Plastik ve kauçuk endüstrisi ile küresel düzeyde bir araya gelme imkanı sunan K 2022 Fuarı’nın beklentilerini karşıladığını belirten Şenmak Makine Pazarlama Şefi Melek Sarıca, “K fuarı bizim için 3 yılda bir yakaladığımız eşsiz bir fırsata dönüşüyor” değerlendirmesinde bulundu.


Sarıca: “Bu yıl 6. kez katıldığımız K fuarı, itici gücünü bir kez daha ispatladı. Tüm kıtalardan 176.000 ziyaretçi ve 3037 katılımcı ile bir arada idik. Son üç yıldır dünya çapında neredeyse hiçbir ticaret fuarının gerçekleştirilememesinin ardından K2022’yi merakla bekliyorduk. Global çapta seyreden ön görülmezlik ve olayların belirsizliği sektörde net bir şekilde hissedilse de K’da fark ettik ki; bu ne katılımcı sayısını etkilemiş ne de ziyaretçilerin niteliğini… Bu yıl fuarda açıkça hissettiğimiz ve bizleri memnun eden başka bir nokta daha vardı. Katılımcıların plastikler hakkında sürdürülebilir düşünme ihtiyacını benimsediklerini

gördük. Döngüsel ekonomi için sunulan çözümler, enerji/kaynak verimliliği ve sürdürülebilirlik odak noktada idi. Ekipmanlar ve makineler inanılmazdı. Sosyal sorumluluk bilincinin plastik sanayine nüfuz ettiği açıkça hissediliyordu” diye konuştu.


“3 yılda bir yakaladığımız eşsiz bir fırsat”

Fuar katılımcılarının yüzde 85’inin potansiyel müşteri portföyleri içinde yer aldığını ifade eden Sarıca, fuarda nitelikli ve teknik konulara hakim temsilcilerle konuşarak yüz yüze ağ uluşturma olanağı yakaladıklarını vurguladı. Sarıca açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şenmak özelinde ise K’nın bizim için en önemli tarafı yüz yüze ağ oluşturabilme imkanı idi.

Biz plastik ve kauçuk üretimi yapan enjeksiyon ve ekstrüzyon makineleri için Vida ve Kovan üretiyoruz. Müşteri profilimiz ise OEM dediğimiz makine üreticileri ve bu makineleri kullanan son kullanıcılardan oluşuyor. Öyle ki; K fuarı, tüm kapıları kapatılsa ve içeri hiç ziyaretçi alınmasa bile Şenmak’a iş fırsatları sunar. Katılımcıların %57si makine üreticisi, %28i ise son kullanıcı dediğimiz yarı mamül veya plastik ve kauçuk parça üreticileri yani zaten fuar katılımcılarının %85’i potansiyel müşteri profilimiz içinde yer alıyor. Bu nedenle K fuarı bizim için 3 yılda bir yakaladığımız eşsiz bir fırsata dönüşüyor. K’nın en büyük avantajlarından biri de katılımcıların ve ziyaretçilerin orta ve üst yöneticiler olması. Görüşmelerimizin çoğunda nitelikli ve teknik konulara hakim temsilcilerle muhataptık. Global belirsizlikler ve enerji krizlerini de göz önünde bulundurarak K2022 için sıkı ve agresif bir takvim hazırladık, K’ya özel CRM geliştirmeleri yaptık ve sahada, 8 günlük planı 15 kişilik bir ekiple başarı ile tamamladık. Bazı görüşmelerimiz ön görülerimizin de ötesinde hızlı ilerledi. Gelecek vaat eden yeni müşteri ilişkileri kurduk, fiziksel ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirdik, mevcut müşterilerimizi standımızda ağırladık ve spontane gelişen iş anlaşmalarına imza attık.

Marka bilinirliğimizi ve pazardaki payımızı arttırmak önceliği ile K’da ektiğimiz ticari tohumların meyvesini kısa ve uzun vadede topluyor olacağız.”


Türkiye’den fuara ilgi artıyor

Türkiye’nin fuara katılan ülkeler sıralamasında 4. sırada yer aldığını ifade eden Sarıca, sözlerini şöyle noktaladı: “K2022’ye Türk plastik sektörünün yoğun katılımı ile ayrıca gururlandık. Fuara katılan ülkeler arasında Almanya, İtalya, Çin’den sonra 185 firma ile 4. sıradaydık. Ülkemizin ihracat odaklı ve başarı yakalamış firmaları bu platformlara gün

geçtikçe daha çok ilgi gösteriyor. Bu bağlamda; plastik sektörünün ihracat hedeflerini destekleyen İKMİB ve PAGDER’e teşekkürlerimi sunuyorum.”

175 views0 comments

ARCHIVE

bottom of page