top of page

INFORMATION CENTER

NEWS

Search
  • senmakadvert

Çalışanlarımızın ve paydaşlarımızın sağlığını korumak için hızlı bir dijitalleşme yoluna geçtik

Updated: Feb 1, 2021




Korona virüs sürecinde aldıkları önlemlerle tedarik zincirinde herhangi bir aksaklık yaşamadıklarını belirten ŞENMAK Genel Müdürü Hüseyin Semerci, bu süreci en iyi şekilde atlatacaklarını söyledi.

Semerci ile Covid-19 sürecinde üretimi konuştuk.


Dünyanın gündemi ve en hayati sorunu Covid-19… Firma olarak bu konudaki önlemleriniz ve uygulamalarınız konusunda bilgi verir misiniz?

ŞENMAK olarak korona virüsle mücadele sürecini yönetirken çalışanlarımızın sağlığını korumak üzere en üst seviyede önlemler aldık. Korona virüs önlemleri hakkında şirketimizdeki gelişmeleri direkt genel müdürümüze raporlayan bir lider tayin ettik. Her departmanın yöneticisi de önlemler kapsamında liderimizi sürekli destekliyor.

İlk aşamada tüm tesisin her gün dezenfekte edilmesi, maske, uyarı levhaları, sosyal mesafeyi koruma, oyun alanlarının kapatılması gibi önlemler aldık. İkinci aşamada dönüşümlü ve home office çalışma düzenine geçtik, personelin her gün ateş ölçümü yapıldı, personelimizin ve beraber yaşadığı kişilerin sağlık takibi yapıldı, gelen misafirlerimize maske ve eldiven temin ederek ateş ölçümlerini gerçekleştirdik. Çalışan ve paydaşlarımızın sağlığını korumak için hızlı bir dijitalleşme yoluna geçtik. Şirket içinde 3 kişiden fazla olan tüm toplantılarımızı ve müşterilerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızı online yapıyoruz.

Önlemler kapsamında oluşturduğumuz süreçleri düzenli olarak takip etmeye ve güncellemeye başladık. Bu önlemler bugün 60 maddeden oluşuyor.

Korona virüs sürecinde, belirlenen risk faktörlerine karşı aldığımız tüm önlemlerle paydaşlarımızı, çalışanlarımızı ve değerlerimizi korumaya devam etmekteyiz.


Bu süreçte ŞENMAK hangi oranda etkilendi?

Tedarik zincirimizde herhangi bir aksaklık yaşamadık. 2020 yılı iş programımızda almak zorunda olduğumuz nitelikli çelik başta olmak üzere kullandığımız diğer ham maddeleri ocak ayı içinde temin ettik.

Üretimimizin yüzde 65’ini Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Tüm dünyayı derinden etkileyen korona virüs salgını, yurtdışı müşterimizin taleplerinde dramatik düşüşlere sebep olurken iç pazarda, mevcut paydaşlarımızla iletişim ve koordinasyonumuzu güçlü tutmaya devam ediyoruz.

Korona virüs sürecinde şirketimizin istikrarını korumak için pazar dinamiklerini değerlendirirken, gelir-gider risklerini ortaya koyan senaryolarımızı geliştirmeye devam ediyoruz.

Hadımköy’de, 6 bin m² kapalı alanda üretim yapan şirketimiz ŞENMAK’ta, Ar-Ge merkezimiz dahil 94 kişilik nitelikli personelden oluşan bir kadromuz bulunuyor. Şenmak olarak korona virüs salgını ile mücadeleye hala devam edebiliyorsak, bunu 94ümüze de borçluyuz.

Covid-19 ile mücadele kapsamında hükümetler çeşitli tedbirler açıklıyor. Türkiye de ekonomik tedbir açıkladı. Yeterli buluyor musunuz? Eksik gördüğünüz noktalar nelerdir?

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 19 maddeden oluşan “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi”nde yer alan çözümleri olumlu bulmakla birlikte şirketimizin ve sektörümüzdeki diğer firmaların yaşamakta olduğu ve giderek ağırlaşacak finansman sorunlarımıza yeterli çözüm olamayacağı bu nedenle sorunlarımıza çözüm getirecek mutlaka ilave yeni düzenlemelerin yapılacağına inanıyoruz.

(Kullandığımız kredilerin para ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren bir yıl süreyle ve faizsiz olarak ertelenmesi, ayrım yapmaksızın tüm imalat ve sanayi sektörlerinin faizsiz nefes kredi uygulaması ve mücbir sebepler kapsamına alınması, SGK, KDV ve muhtasar ödemelerinin yılsonuna kadar ötelenmesi, enerji giderlerinin de faizsiz yılsonuna kadar ertelemesi gibi)

Makine sektöründe her çalışanın değeri büyük. ŞENMAK’ta, her bir çalışanımız bizim için çok değerli, çalışanlarımıza uzun süreli eğitimler vererek mesleki birikimlerine katkıda bulunuyoruz. Bu yüzden istihdamı eksiltmeye gitmedik. İstihdamını eksiltmeyen ihracatçılara pozitif ayrımcılık yapılmasını umuyoruz.

Başta kamu bankaları olmak üzere kredilerdeki olumlu düzenlemelerini takdirle karşılarken KGF’nin bu süreçte de daha aktif olması gerekir.

Dünya sağlık örgütü tarafında pandemi olarak ilan edilen bu virüs salgınından insan yaşamında ve ekonomilerde ciddi hasarlar bırakacağı görülüyor.

“Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi”nde ‘istihdam ve üretimi sürdürme’ ilkelerine gücümüz yettiğince destek olacağımızı, yukarıda anlatmaya çalıştığım koşullarında üretim yapan biz ve bizim gibi imalat sektöründe yer alan şirketlere, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın sahip çıkmalarıyla, ülkemizin ekonomisini, sanayisini yöneten bakanlarımızın ilave ekonomik destekleri yürürlüğe koyarak sahip çıkacaklarına inanıyoruz.

2020 ile ilgili beklentinizi paylaşır mısınız?

ŞENMAK olarak asla karamsar değiliz, bu süreçte yeni pazarlar için olağanüstü çaba göstererek ülkemizin ekonomisine katkımızı sürdüreceğiz.

1,893 views0 comments

ARCHIVE

bottom of page